Обучение по екопредприемачество

Институтът за изследване на обществата и знанието (ИИОЗ)

с проект за обучение по екопредприемачество

Проектът за обучение по екопредприемачество се реализира с финансовата подкрепа на Германската федерална фондация за екология (DBU) и се осъществява съвместно с Института за енергийни и екологични изследвания (IFEU), Хайделберг, Германия. Насочен е към студенти от различни специалности в градовете Пловдив, Русе и Свищов.

Основната цел на проекта е придобиването на специфични предприемачески компетенции от младите хора (чрез създаването на 10-седмични обучителни модула), популяризиране на съвременните бизнес достижения в областта на екологичните технологии (целогодишна кампания с периодични срещи между бизнеса и студентите) и създаването на консултантски центрове по екопредприемачество в поне два града като междинно звено между университета, бизнеса и студентите (със стажантска борса и пул от поне 20 ментора от бизнеса и университетите).

За повече информация:

Ас. д-р Мартин Й. Иванов, ръководител на проекта, ИИОЗ

+359 895 445 827

martin.j.ivanov@gmail.com

IFEU – Институт за енергийни и екологични изследвания, Хайделберг

Институтът за енергийни и екологични изследвания (IFEU), Хайделберг, е некомерсиален екологичен изследователски институт, основан през 1978 г. като независим център по компетентност (center of excellence) за екологични изследвания. В настоящия момент разполага с над 70-членен мултидисциплинарен екип от водещи учени. IFEU подкрепя своите клиенти в целия свят, използвайки уникален подход. Над 2/3 от изследователските проекти са ориентирани към клиенти от публичния сектор, а останалите – към бизнес клиенти и неправителствени организации. След партньорите на IFEU са Световната банка, Европейската комисия, германското правителство, компании като БМВ, Даймлер-Крайслер, БАСФ и организации като Грийнпийс и др.

Пълното описание на проекта е достъпно тук